0
  • No products in the cart.

Boswelia extract

Boswellia (Frankinsence)

Boswellia ( Frankinsence)

Boswellia (boswellia serrata) is de hars van deze bomen die heel wat nuttige effecten op onze gezondheid heeft. Het staat ook bekend als Frankincense, en het werd vroeger al gebruikt ter verbranding als wierook bij religieuze en culturele ceremonies, dit gedurende vele eeuwen.

Dit preparaat is een plantaardig geneesmiddel afkomstig uit de ayurvedische geneeskunde, met hetzelfde effect als corticosteroiden. Wierook wordt gehaald uit de wierookboom.(Boswellia). Daarom is deze gomhars een van de belangrijkste ingredienten van de wierook.

Het werkzame bestanddeel in de gomharskorrels van de Boswellia serrata is boswelliazuur. Deze substantie remt de productie van leukotriënen door het enzym 5-lipoxygenase (5-LOX) in het lichaam. Deze leukotriënen worden verantwoordelijk gehouden voor het aanwakkeren en in stand houden van ontstekingsprocessen.

Maar hoe werkt boswellia? Om dat uit te leggen, vertellen we je eerst wat leukotriënen zijn. Deze vetachtige stoffen in je lichaam spelen een rol in de gezondheid van de gewrichten, bloedvaten en luchtwegen. Boswellia vermindert een te grote aanmaak van deze stof, die het lichaam wel nodig heeft, maar slechts in beperkte mate.

Voordelen Boswellia

Het gebruik van boswellia, als aanvulling op je gezonde dieet, heeft een aantal voordelen. Het draagt namelijk bij aan een normale werking van de gewrichten. Daarnaast kan het gebruik van boswellia een positief effect hebben op je luchtwegen. Ten slotte helpt het harsextract bij een normale werking van hart en bloedvaten.

Waarschuwing: In de studies zijn tot op heden nog nauwelijks serieuze bijwerkingen van het gebruik van Boswellia vastgesteld. Sommige patiënten hebben melding gemaakt van milde maagdarmklachten, zoals zuurbranden, misselijkheid en diarree. Sommige mensen reageren overgevoelig, omdat dit zure extract soms wat zwaarder op de maag kan vallen.

Share via: