0
  • No products in the cart.

Mirre

Mirre

Mirre (myrrhe) is een gomhars, net als olibanum. Het wordt gewonnen uit verschillende soorten Commiphora, zoals C. momol, C. myrrha en C. abbyssina. De ruwe hars wordt bewerkt door middel van stoomdestillatie: het eindresultaat is een dikke lichtgele olie met een warme, kruidige, zoetige en enigszins rokerige geur.

Mirre wordt ook wel beschouwd als een van de schatten van het Oosten, vanwege de geneeskrachtige effecten ervan. Huisvrouwen in het oude Egypte gebruikten Mirre al, om vlooien te verjagen. Naast toepassingen in de kruidengeneeskunde wordt Mirre soms ook in geringe mate aan parfums toegevoegd.

Geneeskracht van mirre

Mirre heeft verschillende geneeskrachtige effecten. Zo wordt Mirre gebruikt om de bloedsomloop te stimuleren en gebruikt men het om wonden te behandelen. Mirre heeft namelijk een ontsmettende werking en stimuleert het natuurlijk afweermechanisme van het lichaam. Mirre wordt ook gebruikt bijĀ  keelpijn, met name wanneer deze met slijmvliesontsteking gepaard gaat. Mirre werkt namelijk slijm-verdunnend en gaat zwellingen van het slijmvlies tegen. Mirre kan ook de cholesterolspiegel verlagen.

Waarschuwing: In principe kan iedereen mirre gebruiken, met uitzondering van zwangere vrouwen. Mirre stimuleert de baarmoeder namelijk. Je mag ook geen Mirre gebruiken als je borstvoeding geeft of onder dokters toezicht staat, consulteer je arts voordat je dit product gaat gebruiken en is niet te gebruiken voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Share via: