0
  • No products in the cart.

THC Tetrahydrocannabinol

 

Wat is THC-olie?

THC-olie is wietolie op basis van Tetrahydrocannabinol (THC). Deze olie is  óók een vorm van medicinale cannabis. Cannabis-olie op basis van THC zou kunnen helpen bij de bestrijding van verschillende gezondheidsklachten zoals slapeloosheid, migraine misselijkheid en pijn. Deze olie kan ook gebruikt worden bij de bestrijding van de symptomen van verschillende ziekten en bestaan er aanwijzingen dat THC-olie mogelijk ook een rol zou kunnen spelen bij de genezing van verschillende ziekten. (Het zou agressieve cellen kunnen omsluiten)

Werking THC-olie

De geneeskrachtige werking van Cannabis is al eeuwenlang bekend maar verdween echter deels uit onze westerse samenleving aangezien rond het begin van de twintigste eeuw Cannabis bij wet werd verboden. Echter tegen het einde van de twintigste eeuw werd binnen alternatieve kringen de geneeskrachtige werking van Cannabis herontdekt. Tegenwoordig houdt ook de medische wereld zich steeds meer bezig met THC en andere cannabinoïden in relatie tot verschillende ziekten. De meeste onderzoeken laten positieve resultaten zien. (THC zou agressieve cellen kunnen omsluiten..

Werkzame Stoffen

Bij THC-olie is dat Tetrahydrocannabinol (THC). Bij CBD-olie is dat Cannabidiol (CBD). THC en CBD komen beiden voor in de cannabisplant en daarom noemen wij deze stoffen cannabinoïden. THC beschikt over een geneeskrachtige werking, maar werkt wel op een andere manier. Over het algemeen kan men zeggen dat THC-olie meer effect heeft bij klachten die samenhangen met het zenuwstelsel en het brein, terwijl CBD-olie meer effectief is bij klachten die samenhangen met het spierweefsel en de gewrichten.

U kunt het risico op een high bij gebruik van THC-olie minimaliseren door een juiste dosering. Bij wietolie is het namelijk mogelijk om redelijk nauwkeurig af te meten hoeveel THC u binnenkrijgt. U doet dit door een druppeltje meer of minder THC-olie in te nemen. Zo lang mogelijk in de mond houden bewerktstelligd een goede opname.

THC-olie wordt ook wel Rick Simpson olie genoemd ( RSO of RSHO )en is illegaal in Nederland vanwege de geconcentreerde aanwezigheid van THC.

(Let op : CBD-olie , legale wietolie…is een cannabinoïde werkzame olie, waarvan de therapeutische werking niet lang terug is ontdekt.) Het gaat in dit geval om de klassieke vorm van wiet-olie waarin de bekende THC (tetrahydrocannabinol) de werkende stof (cannabinoïde) is. In tegenstelling tot CBD-olie is het bij cannabisolie op basis van THC wel mogelijk om high te worden, maar dit zal alleen gebeuren bij een onjuiste dosering. Om herhaling te voorkomen is het dan belangrijk dat de dosis THC-olie wordt verlaagd. Dat is niet moeilijk aangezien bij cannabisolie de dosering redelijk exact te bepalen is.

THC-olie kan worden gebruikt bij verschillende aandoeningen zoals: pijn, angst, misselijkheid, psychoses, epilepsie, slaapproblemen, depressies, spasmen en eetlust en libidoproblemen. Het helpt vooral bij de bestrijding van veel symptomen die samenhangen of de oorzaak zijn van deze klachten en of medische aandoeningen.

Let wel: THC-olie kan geen ziektes genezen en is daarom ook geen vervanging van medicijnen die dat wel kunnen. Wat het wel doet is de kwaliteit van leven van ontelbare patiënten, mens en dier, te verbeteren door het onderdrukken of bestrijden van ziektesymptomen die een normaal leven zouden kunnen bemoeilijken.

 

 

 

Share via: